Hej Alla!

Ja idag har jag varit hos mamma och pyntat lite på mammas rum, det blev jätte fint och hon blev jätte glad :))Sen satte jag i en ny glöd lampa i mammas andra lampa och det blev hon också glad över.
Vi hade köpt lite ischoklad till mamma med oss hon tycker att det är jätte gott och det gjorde de andra llille mannen som bor där också han satt där och suktade och det var ju självklart att han fick smaka han blev alldeles lyrisk, sen hade Loois och jag köpt Ballerina kakor med pepparkaksmak.
Det var inget större fel på dem heller tyckte vi alla.

Jag hoppas att det inte tar så lång tid för min fot att läka så att jag kan åka dit snart igen......

Hoppas att Ni håller Alla tummar för mig på torsdag fm.
Hörs snart igen
Hej Alla!

Jaha då var det dags igen........

Möte med Lss handläggare från Botkyrka kommun,
Jag förstår mig inte på deras J....la paragrafer jag blir tokig helt enkelt.

Vi har en färsk utrednig på mammas sjudom den är precis klar från Huddinge sjukhus och personalen på Graninge säger att dem INTE kan ge mamma den tid hon behöver hon vill inte ens följa med på promenader med dem som dem gör varje dag.
Hon skulle behöva komma ut varannan vecka 3-4 timmar åt gången, för tex musée besök, fika på ett cafe, handla lite eller bara egen tid utanför Graninge. Det kan ju inte vara så svårt att tillgodose.
Men det ska minsann dribblas om än det ena och än det andra. Jag ställde frågan om jag kunde axla rollen som hennes ledsagare men det fick jag direkt ett NEJ på det gick inte för sig.

Jag förklarade då att jag tror inte att mamma kommer att gå ut med en ny kvinna. Dem har inte lyckats att få ut mamma en endaste gång på Graninges promenader hon har varit där i snart 2 månader!!
Därför tyckte jag att jag kunde axla det för jag kan ta henne på ett speciellt sätt, det höll även personalen med om!!
Ja som vanligt det är ju som sagt en handläggnings tid på 3 månader igen 3:e gången!!!!!
Det är helt J....la otroligt som sagt dem har en ny  färsk utrednig vilket jag också påtalade även personalen på Graninge höll med om.
Nu skulle Lss handläggaren lägga fram detta till sin chef (som jag redan varit i samtal med) sen skulle vi se hur det skulle gå. Jag kommer INTE att ge mig: Jag vet att man kan bli personlig assistent till anhörig och det tänker jag kämpa för!!
Sedan tog vi också upp omkostnadsdelen på boendet hur det skulle bli med den? Hon är under 65 och har rätt att slippa den. Den är i alla fall på 1 700 kr i månaden för resten av mammas liv, om vi får det klubbat nu innan hon fyller 65. Det finns inget Lss boende i Botkyrka kommun bara för utvecklings störda och det ska mamma inte behöva bo med.

Men som sagt Botkyrka kommun dem har fått ett vite på flera miljoner för att dem inte givit Lss till personer med funktions hinder......
IDIOTER jag kan inget annat säga så är det bara fullt av DUMSKALLAR!!!!

Ha det nu bra alla tills vi hörs igen. Tur att jag har Min blogg att skriva av mig i, jag tror att min omgivning börjar tröttna på mitt prat om allt rrunt detta!! ( och jag med )

Hej Alla!

Tack underbara Ni för Era kommentarer det betyder mycket att jag vet att Ni finns där ute och stödjer mig :)

I torsdags var det julmarknad på Loois skola och barnen stod och sålde olika saker dem gjort och bakat.
Dem är så himla duktiga. Efter försäljning hade dem litet Lucia firande med ett litet jul spel, dem är så fina och duktiga.
Loois var en liten pepparkaksgubbe dem var 3 pojkar som uppträdde själva man blir så himla stolt ;))

Mamma hon var så glad och hon pratade med alla och klappade på barnen och hälsade på alla. Det är svårt när hon pratar med främmande människor för jag ser ju att dem tycker att hon är underlig, man får ljuda lite i smyg att hon har Alzheimers då kan man, om man har tur få ett litet leénde tillbaka.

Det var en kvinna som tittade på mamma med avund för hon var så glad och fin och mamma försökte prata glatt med henne men hon svarade inte tillbaka!!! Det gör mig så himla förbannad och ledsen.
Tack och lov så tror jag inte att mamma riktigt förstår.

Hon handlade lite gott i alla fall hon smaskade på kakorna hon köpte och hon åt gröten med stor förtjusning hon är så gullig som ett litet barn.

Sen var det dags att åka tillbaka till Graninge!!
Det gillar hon INTE!
Hon sa vid ett tillfälle i bilen "Du ska väl inte lämna mig nu"?
Jag satt i mobiltelefonen just då så jag kunde inte svara henne, men väl framme så tappar hon humöret lite grann
men vi gick in och klädde av oss sen satt vi i soffan i gemensamma tv rummet tillsammans med de andra 2 damerna jag satt också med en stund sen blev det ett naturligt avslut för mig att gå.

Det blev en bra dag alla var nöjda och allra mest mamma tyckte att det var roligt att komma ut en stund
så det var allt för den här dagen vi hörs snart igen .

Tack för att NI finnsLoois med klasskamrat och mamma med min manMammas godis, Loois som pepparkaksgubbe och jag och mamma