God jul på er alla

I dag har mamma varit hemma med oss, vi tar haft en trevlig liten jul afton !
Öppnat lite klappar ätit gröt och druckit glögg.

Känns skönt att mamma fick vara med oss en stund hade velat haft henne längre men jag tror att hon kanske inte klara det! Jag vet inte faktiskt? Det kändes som om hon ville stanna nu när vi lämnade henne, hon ville inte kliva ur bilen jag fick verkligen dra ut henne, bokstavligen, inte riktigt men vrida ut hennes ben och visa henne ur! Det känns surt som F...n

På något sett så kändes det som om hon ville vara med oss,
Jag får hämta henne en annan dag i Jul, mös tror jag åtminstone att hon gjorde. Jag tror att hon känner att jag gör vad jag kan för henne

Min fina lilla mamma det är så konstigt att allt har gått så fort det är andra julen nu som hon inte är med oss och jag lider dom F....n jag kan inte riktigt släppa det.....

Jag vet att det finns andra som har det värre, det var en man som kontaktade mig via min FB sida anhörig till någon med Alzheimers
Han berättade att hans fru haft Alzheimers i 10 år och har precis i dagarna kommit in på ett boende, han var sååå ledsen och berättade att han grät mest hela tiden.
Alla min tankar går till honom och hans familj

Jag önskar er alla en underbar jul och ta hand om varandra


Vänlig hälsning
Marina
Hej på Er!
 
I går var vi hos mamma och vi skulle ha ätit lunch hos henne men dem hade haft el avbrott hela natten så det blev inställt. Tråkigt men så kan det vara, vi fikade i alla fall!!
Det är skönt att få träffa mamma så det blev en stund med min man och min morbror och hans fru, dem hade tagit med sig lite godis till mamma som hon smaskade på.
Mamma var ganska svår att få kontakt med i går hon ville inte alls vara med, jag vet inte riktigt vad det kan bero på, hon hade skött magen sa personalen och hon kan bli ganska trött av det så det kanske var så.
Mamma har ganska stora problem med sin mage hon är så dålig på att dricka så det är nog en anledning till att hon blir lite trögare.....
Hon ville knappt sitta med oss hon vandrade runt och tittade i blomkrukor och pratade med sig själv och med fönsterna! Helt plötsligt kan hon brista ut i ett skratt från ingenstans, så märklig sjukdom tycker jag. Jag försökte bjuda hennepå en bull bit som jag tagit med till kaffet men hon stängde munnen bara, sen försökte hon stoppa ner bullen i sin godispåse precis som små barn gör när dem vill spara! Jag försökte säga till henne men hon höll stenhårt i både påse och bulle! 
 
I dag var det en artikel i Expressen som jag och mamma var med i, intressant faktiskt den handlar om forskningen kring medicinerna, dem ringde förra veckan till mig och frågade lite om vad jag tycker kring forskningen. Jag tycker det är jätte bra och jag önskar att det fanns mer pengar som man kunde använda att forska och framställa medicin med, Jag och min dotter försökte en tid att skapa en pin som vi ville sälja till folk typ som den pins man kan köpa ute i handeln för hjärtsjuka exempelvis, det var himla svårt att komma ut med den för oss. Jag hittade ett företag som skulle göra dem men vi fick aldrig ihop det med något stort företag som ville vara med tyvärr så vi lade ner tankar kring det. Vår tanke var att sälja dem för 25kr st och alla pengar skulle gå till forkning - tillverknings kostnaderna!
En bra idé eller hur?
 
Vi får väl se om vi kan ta upp det igen, det skulle verkligen vara bra tycker jag.
 
Jag ska försöka hitta artikeln i Expressen och lägga upp den här kommer tillbaka om det.
 
Ha det gott alla vi hörs snart igen
 
Varm kram på er 
 Hej Alla!
 
Nu är det snart jul igen och i år kommer vi att ta hem mamma ett par timmar, Jag kommer att hämta henne kl 10 sen får hon vara med oss fram till kl 14 om hon orkar vill säga. Samtidigt som det kan bli jobbigt för mig att kanske behöva fixa med hennes toalett bestyr som i dag består i att ha blöja.... När jag försökte hjälpa henne en gång tidigare så vägrade hon att låta mig hjälpa henne! Hon höll i sina byxor i ett järngrepp! Så det kan inte bli så himla många timmar tyvärr!
Samtidigt så eftersom vi blir lite fler och jag har märkt att hon blir orolig när det är för mycket runt henne som sist när mina två barnbarn var här samtidigt så blev hon stirrig och plockig.
Hon kunde inte ens sitta och ta en fika i lugn och ro. Så det blir nog jätte bra med 4 timmar
 
 Jag vill ta hem henne i stället för att sitta på Graninge för det är super tråkigt.
Hon har blivit så pigg och aktiv på sista 2 månaderna, jag pratade med personalen när jag var där i dag och dem håller med mig om att hon är piggare, dem aktiverar henne mer nu också. Hon hjälper mycket till med hushållssysslor, det har mamma alltid hållit på mer eftersom hon varit hemma alltid dels med oss barn sedan efter olyckan och skadorna hon fick i den. Så hon har alltid varit hemma fru! På riktigt.
Mamma kan och har det i ryggmärgen, det flyter på för henne att torka bord plocka undan, hänga och vika tvätt det är mamma bäst på och det är det hon gör nu med.
 
En annan sak som jag märkt nu på dem här sista månaderna är att mamma inte kommer ihåg mig längre!
Frågar jag henne vad hennes barn heter så tiger hon bara och frågar jag henne vad mitt namn är så tiger hon också! :(
Jag frågade henne vad hon heter och då teg hon också men! Hon satt här sist och hittade då ett block och penna som hon satt och lekte med, hon försökte skriva sitt namn men det blev inte hela det kom L I L....sen blev det inte mycket mer!
Det är jäkligt jobbigt, men samtidigt så när hon sitter i köket på Graninge så har hon tydligen skrivit hela sitt namn!
Så det kanske är beroende på dag det också.
 
Idag var jag förbi en snabbis och lämnade ett par vinter kängor jag köpt till henne, hon har svår att sätta på sig vinter stövlarna för dem är så höga i skaftet, det går verkligen inte att få in foten!!!!
Nu fick hon ett par traditionella Graninge kängor i svart, hade hon varit frisk så hade hon inte velat haft dem på sig. Men som vi vet så har hon inte det kvar längre nu måste jag tänka praktiskt.
Det är detsamma med hennes kläder mer praktiska än snygga!!
Dem snygga har tyvärr hamnat i packlådor för vidare till bättre behövande.
 
På söndag ska vi till Graninge för att äta lite lunch dem ska få en ny matlevrantör så vi ska nog vara med och tycka till. Jätte bra anser jag. 
Tack och lov att vi kom till Graniunge i alla fall, jag tycker att dem är bra i mångt och mycket tack och lov!
 
Så vi hörs snart igen och glöm inte att titta efter Expressen nu i dagarna, då dem ska ha en artikelserie som handlar om Alzheimer och forskning.
Jag kommer kanske att vara med i en liten intervju med bild på mig och mamma inramad
Och ett annat tips gå in på Facebook på Anhörig till någon med Alzheimers
Den sidan har jag och min dotter skapat för alla som är intresserade om och kring Alzheimer
 
Varm kram på er alla