Hej på Er alla

Tack snälla för Ert stöd! Jag blir jätte glad när ni kommenterar och tack för alla råd. Jag tar dem till mig

I går åkte jag och hämtade mamma för en egen mys dag utanför Graninge

Vi började med att åka till frisören mamma tyckte det var jätte mysigt. Hon blev jätte fin i håret. Hon var så fin när jag hämtade henne, hon hade sin fina kjol på sig.

Efter frisören så gick vi och åt lunch, jag tror hon tyckte om det.

Det är jätte svårt att veta Vad hon tycker nuförtiden jag får inga kloka svar på någonting.
Men det kändes iaf som om hon njöt. Efter maten åkte vi hem till Josephine för en fika.

Vi stannade på Isabelles förskola först, det märks tydligt att mamma tycker om! Hon blir jätte glad när det är barn runt henne hon sjunger och dansar så det har hon kvar.

Men något jag undrade över var när vi skulle gå in i trapphuset då bara stannade hon! Hon vägrade att gå in, jag fick masa på henne jätte mycket det var precis som om hon blev rädd för något!
Samma när vi skulle gå jag fick inte ut henne urminnes dotters hem!
Jag fick henne knappt att sätta på sig skorna! Jag fick tvinga upp fötterna för att sedan sätta på skon!
Jag undrar om hon kände på sig att vi skulle åka därifrån och att hon ville stanna, himla märkligt iaf

Det gick bra att vara med henne jag tror att hon trivdes
När vi sedan kom till Graninge så blev hon helt tyst igen och vägrade gå ur bilen!
Jag tror att hon förstår eller känner att hon vill fortsätta vara med mig.

Hon blev jätte sur när jag lämnade henne hon hälsadeknappt på personalen.
Dem berömde henne för sin nya frisyr men hon bara tittade på dem med arga ögon!

Jag ska ringa i dag för att fråga hur det har gått

Ja nu är det midsommar i morgon det blir första gången på massa år som mamma inte är med mig! Hon har varit med mig dem sista 8 åren faktiskt. Det känns lite konstigt
Jag hoppas dem fixar lite mysigt på Graninge men det tror jag att dem gör
Dem är bra faktiskt

Ja just det i går framåt eftermiddagen så fick jag sms av min moster! Stackars henne, då stod hon på Graninge så klart för att besöka mamma! Fasiken va dumt åkande för henne och i onödan!!!
Stackars moster Sussi!

Hoppas hon kan åka igen snart.

Hoppas att Ni alla får en trevlig midsommar vi åker till ett par kompisar i Dalarna

Tack alla för att Ni finns och stöttar mig

2 kommentarer

mariab

24 Jun 2012 10:09

Hej! Hoppas midsommar varit bra med mycket sol och värme!
Det är en jobbig sjukdom din mamma har-både för henne och er nära!
Man kan ju inte förstå??? Tycker det är strongt av din mamma att klara så många saker på en dag utan att må dåligt efteråt.... Från början av mammas tid på boendet kunde hon lätt gå ut och gå, åka till Skärholmen och både shoppa och fika!! Det gick hur bra som helst men sen sa personalen att hon mådde för dåligt efteråt... Många gånger fick jag och mina syskon tänka-gör vi det för mammas skull eller vår egen??? Vi ville ju att mamma skulle vara med som hon alltid varit men hennes liv var inte sånt längre... Nu är ju din mamma mycket yngre och det kan ju ta betydligt längre tid innan hon hamnar i den situationen..... Vi såg även ( eller ville se??) att det var kopplat till mammas alla fallolyckor-de gjorde henne riktigt snabbt dålig.... Minns just den där känslan när vi insåg att personalen lyckades få mamma ren och fin....så härligt sån var ju vår mamma men sjukdomen hade fått henne att glömma hur man håller sig ren. Så de 2 sista åren i mammas liv var hon ren och fin och hade målade naglar. Alla människor är olika även om man får alzheimers......vår mamma pratade in i det sista ( bortsett från när hon fick vissa mediciner...som vi lyckades få bort) hon läste högt för de andra men ärligt hon hade inte en susning om vad hon läste....Så skönt att din lilla mamma har ett boende ni trivs med-det behövs när denna sjukdom finns i ens familj/ vänkrets

Stina

27 Jun 2012 21:29

Hej Marina.
När jag läste om problemet ni fick när din mamma vägrade gå in i trapphuset och ut från din dotters lägenhet.Det är det vanligt att en person med demenssjukdom kan uppleva,exempelvis en dörrmatta som ett svart hål, eller en tröskel som ett högt hinder. Kanske därför det blev problem för henne i den situationen.
Jag har ett tips på en sida, fallgropar.se, där är massor av råd och tips om hur man bl.a. bemöter olika situationer och även hur man som demenssjuk upplever situationer i olika stadier i sjukdomen.

Kommentera

Publiceras ej