Hej

Tack snälla för kommentarer jag ska kolla med den i Älvsjö
Jag var hos mamma i söndags och när vi skulle hämta henne satt hon och åt lunch eller blev matad

Jag tog över och försökte få i henne det sista men jag tror inte hon tyckte om maten dels hade den blivit kall sen tror jag inte att mamma tyckte om den

Vi tog mamma nedtill Södertälje för att bara kika lite och komma ut i det fina vädret
När mamma skulle gå in i bilen så var det jätte svårt för henne hon förstår sällan hur hon ska göra när det varit en tid mellan gångerna, vi får trixa och fixa så hon kommer in i bilen till slut med lite mek går det

När vi sedan igen ska åka hemåt och hoppa in i bilen så funkar det genast bättre! Är det inte märkligt? Jag kan slå vad på vad som helst att det kommer tillbaka så fort hon stimuleras!!

Sedan när vi kommit hem så startar mamma alltid med att fixa runt lite i köket, hon torkar bänken och diskar och plockar undan jag ser att hon njuter av att göra något

Personalen på boendet säger att mamma inte längre äter själv, jag kan bevisa motsatsen!! Här hemma äter hon själv dock med lite kladd men hon äter själv med sina bestick
Jag tror att det är för att vi äter samtidigt och det är luv och rörelse...... Det är inte det på boendet!!

I dag var jag där igen för det var anhörig Eagles middag och kaffe
Återigen så är mamma ganska okontaktbar när jag kommer, vi fick smörgås tårta vilket mamma faktiskt alltid tyckt mycket om så jag hade hoppats på att mamma skulle äta själv men det gjorde hon inte helt tyvärr men i alla fall mer än hon brukar. Mamma har alltid varit ganska kvick i sina händer det kan man fortfarande se för hon leker gärna med besticken i tallriken med små små rörelser...

Sedan gick vi ut på deras baksida och det är super mysigt där och i dag hade dem ordnat med en musikant som var där och spelade gitarr och sjöng, mamma tycker det är mysigt med musik hon blir glad ;)

Vi satt tillsammans och lyssnade och mamma pratade på, ibland förstår jag att hon pratar med mig om mig! Konstigt men sant. Hon har så mycket kärlek i sig hon satt och klappade på mig och log för sig själv
Fy fana vad jag saknar henne :((
Ibland blir det så himla uppenbart att hon saknas.....som i dag hon hade tyckt att det var trevligt och bjudit upp till dans hon blev alltid så glad när det kom någon och spelade.

Jag var hos mamma i 2 timmar och det var en trevlig kväll med många anhöriga Tyvärr så blev det inte så mycket prat med någon av dem, jag hade så gärna velat veta vad dem känner för aktiviteten på Graninge

Ja vi får väl se hur mötet går på måndag jag och min man ska gå tillsammans tack och lov

Vi hörs snart igen

Tack för uppmuntran det betyder mycket
Ni är så starka framför allt du Micke som orkar som du gör
tur att du orkar. Det är kärlek det

Hej hej!

I går pratade jag med mammas sjuksköterska och hon berättade att mamma har blivit tröttare och att hon behöver sova middag nästan varje dag!
Även att hon knappt kan äta själv längre!
Jag påstår fortfarande att hon är under stimulerad
Jag tror att hon blir som dem runt henne! Alla sover eller hänger bara och det är ingen som är som mamma vaken och relativt pigg

Nästa vecka ska vi äntligen ha det mötet som är efterlängtat!!

Men nu behöver jag Er Hjälp

Mimmi
Vad heter det boende du pratar om i Älvsjö

Och är det någon annan som vet något/någon boende form som har ganska bra personal täthet och god omvårdnad!!
Det måste ju även kunna vara så att man skulle kunna flytta internt? Vad tror ni?

Jag hävdar att om mamma skulle umgås med människor som är piggare och uppe som pratar fikar eller gör något utan att bara sitta i soffan och sova eller blunda.

Jag vill ju ha min mamma kvar så länge som möjligt och det får jag inte om hon är så här under stimulerad!
Jag är helt säker på att det är så

I morgon ska jag ta hem henne så jag får se själv! Jag vet med all säkerhet att hon behöver göra något se människor som är vakna.

Jag känner mig helt hjälplös!!
Vad i helvete säger jag att det ska vara så här! Att man inte tar hand om och flyttar om lite på avdelningen så att hon kommer bland piggare människor det här tar livet av henne fortare.
När jag var hos henne i veckan runt kl15 så låg hon och sov så klart och hon ser helt kontrakterad ut, händerna har blivit vridna ansiktet är insjunket och när jag väcker henne blir hon skakig och lite rädd!
Hon ser ut som en 80-90 åring
Jag fick i alla fall upp henne så vi kunde sitta i solen och fika en stund, efter vi suttit en stund var hon rosig om kinderna
Hon satt och pillade med min väska som hon tagit i sitt knä
hon sitter väldigt framåt lutad precis som om hon inte orkar hålla upp sig längre

Det är så sorgligt att se henne
Jag vill verkligen att hon ska stimuleras mer det måste ju finnas hur mycket tid och idéer som helst man borde ju kunna låta henne vara på den avdelning där dem är piggare och uppe!!!

Jag har nu att göra att hitta ett nytt boende som kan ta hand om min mamma så att hon inte tappar allt samtidigt som jag är rädd att om jag flyttar henne så blir hon sämre eller sämre personaltäthet Jag vet inte vad jag ska göra!!

Som sagt jag ser fram mot mötet och jag har tvingat min man att följa med för jag känner att det är lätt att köra över mig när jag är ensam och min man är väldigt ståndaktig och vågar ställa krav!

Så jag kommer tillbaka snart
Ha det bra alla

 Hej hej igen ;) 
 
Förlåt för att jag inte skrivit på jätte länge! 
Jag har verkligen haft fullt upp med alla möjliga problem bl.a. Min 14 åring som det händer en massa kring, vad gör man med tonåringar som är besvärliga, stöddiga, spydiga, envisa, stora Egon?
Vår son är allt en tonåring representerar! 
Vi försöker med alla medel att få honom att lugna ner sig och lyssna på vad vi säger men det är helt omöjligt!
Vi har varit på 2 semestrar i år först i april 2 veckor till Koh Chang Thailand, helt underbart lugnt och skönt förutom att  Lucas var gnällig och missnöjd! 
 
Sen nu igen till Thailand till min bror som flyttat till en by som heter Bang Muang.
det blev en regnig början men dem sista veckorna blev det bättre väder och vi hade det jätte bra förutom att han var missnöjd med det mästa.
man försöker verkligen att tillgodogöra sina barn allt man kan! Det kanske det som är vårt problem?
vi har försökt att fly från hans kompisar som också är tonårs stinna och hittar på en massa bus. 
 
Nog om det.
Allt är som vanligt med mamma hon har blivit lite sämre och har börjat att sova middag efter lunchen fick jag höra i torsdags. Jag blir super irriterad, för det beror på att mammas boende är passivt! Mamma är den enda patienten på hennes avdelning som är uppe och går! Dem andra sitter i rullstol eller i soffan och sover hela tiden! 
Tror fan att mamma blir slö och slutar att prata!! 
 
Mammas nya kontakt person tar på sig jätte mycket kring mamma, hon är ute och går med mamma minst en gång om dagen tom med 2 ggr om det är fint väder. men det är bara hon som aktiverar sig i mamma, jag har blivit lovad flera gånger att mamma  ska få gå över till den andra avdelningen eftersom dem är mer vakna och uppe där men det har aldrig hänt! Jag vet inte längre vad jag ska göra? Jag har gått så långt nu att jag överväger att hitta ett annat boende för mamma.
Snälla hjälp mig!
Jag har nu begärt att få ett möte som vi ska ha det den 26 augusti. Då med enhetschefen, ansvarig för avdelningen och mammas kontakt person jag och min man.
 
Under detta år har mamma fått ett flertal urinvägsinfektioner, det var jag som märkte att mamma hade det från början, det luktade urin om henne och om boendet! Då trots att hon varit ny duschad ! Märkligt va. 
Hon har ätit ett flertal penicillin kurer, detta år! 
Sen när jag hämtade mamma för en tid sedan så bad jag personalen att byta på henne så hennes blöja var ny och också med det en längre stund för mig att slippa byta på henne. 
När det gått ett antal timmar så tar jag mamma på toa för att hon ska få kissa själv, samtidigt som jag passar på att sätta på en ny blöja. Vad ser jag väl då??
Jag ser spår av att mamma gjort B tidigare och dem har FUSK tvättat henne så blöjan är full av gammal bajs som gnidigts runt. Tror fanan att hon hela tiden får urinvägsinfektioner!!! 
Detta har hänt flera gånger trots att jag säger till varje gång! Inte bara det, när mamma är tillsammans med mig och min familj så blir hon efter en stund mer och mer klar  hon kan säga en del korta fragment av en mening. Bl.a. på midsommarafton till våra gäster antydde hon att hon glömmer fort! Hon sa det inte rakt ut men undermeningen var det. Hon var så glad hela dagen och kvällen då hon var med oss sen när vi skulle tillbaka så satt hon och pratade i bilen sedan tystnade hon när vi svängde in på uppfarten till Graninge! 
Hon säger, Men! Va nu! Sedan blev hon på ett jätte grinigt humör och helt osamarbetsvillig! Hon ville inte kliva ur bilen, och hon ville absolut inte gå in genom dörren till boendet. 
När vi väl var där inne och pratade med personalen så gick mamma in i personalrummet och min svägerska gick efter henne, mamma säger då! 
Att man inte har rätt till sitt egna liv, 
 
Så här blir det flera gånger när vi haft mamma länge, hon blir väldigt klar och som sagt säger en massa korta fraser av sammansatta ord! Det händer aldrig när man är hos henne på Graninge, då är hon bara tyst, och ihop krummad. 
Så detta är vad som händer nu i alla fall, samtidigt som jag försöker att dra igång min nya lilla verksamhet! Inte det lättaste! 
Jag hoppas att ni kan komma med lite förslag på hur jag ska klara ut denna situation kom gärna med förslag och råd. 
 
Varm kram på er vi hörs snart ingen