Herre gud vad helgerna springer iväg!
 
I dag åkte jag och Peter till mamma för att hämta henne,
vi åkte till Josephine på lite fika
Hon är så fantastiskt duktig på att baka och göra gott fika min lilla stora dotter, snart 25 år.
 
när vi kom till mamma på Graninge och det stinker verkligen när vi kommer fram och in i entren!!
Fy f...n vad det luktar igen, det försvann ett tag och det var faktiskt ruiktigt trevligt att komma in på Graninge men nu stinker det igen!
Och min mamma stinker urin och orent! Vad tycker ni att jag ska göra jag har i kväll skrivit ett brev till chefen och berättat vad vi tycker om att mamma luktar så här. Mitt barnbarn sa till och med att gammelmormor luktar illa.
Det är inte så kul faktiskt! Dessutom kan hon stoppa ner handen för att tex klia sig elle r nåt! Uuuuhh det känns inte så frächt
Tycker ni att jag överdriver eller?
Vad skulle ni gjort i min situation,
jag anser att dem måste hjälpa henne med tvättning av den nerdre regiononen bättre än dem gör 
jag vet att dem hjälper mamma men inte fullgott!
nog om det jag blir så sårad jag hoppas att dem svara på mailet i morgon.
 
Dem här små bakverken som min dotter gör är fantastiska mamma hon älskar att ärta dem, 
mamma hann knappt sätta sig vid bordet innan hon hade mumsat i sig en muffin med god glasyr i maräng smörkräm.......mmmm Gott va
 
Jag ska försöka sätta in en bild på dessa små godsaker
 
Jag hör av mig snart igen och berättar om deras svar.
Ha det gott alla och tack guliga ni för svar och kommentarer ;)
       
 
                                                     Jag och min fina mamma  <3 <3 <3
 
 
 
 
 
Hej hej på er
 
I onsdags träffade jag mammas Dr!
Ganska bra kvinna faktiskt, skönt att se.
För första gången när jag kom till Graninge så var Tv´n INTE på!!
Ha ha vad säger vi om det?
Jo att det har en inverkan på personalen så klart! Eller!!
Jag satt en stund med mamma innan jag gick in på samtal, när jag kom så satt mamma på sin plats på sin stol vid matbordet och tittade ut med en tom blick! Hon såg sorgsen ut, jag gick fram till henne och viskade ömt i hennes öra, Hej mamma!
Hon vände lite på huvudet och kikade på mig svagt! Hon såg sorgsen och ledsen ut. Jag försökte prata lite med henne men hon svarade inte värst.
Väl inne hos Dr´n så berättade dem att dem lyckats sätta ut 5mg av oxascanden så nu är det bara 2,5mg kvar att sätta ut. Hoppsa att det fungerar, för jag har verkligen märkt skillnad på mamma. sedan berättade dem att mamma slår och biter personalen när dem vill duscha henne 2 ggr i veckan och även om dem inkräktar i hennes intigritets område kan hon bli väldigt ilsken vilket så klart är jobbigt för alla. Dem vill prova en annan tablett för den ilskan som inte drogar henne som dem andra medicinerna har gjort. Sedan berättade ssk att mamma börjat att kladda med maten bla filmjölk, hon tar den i handen och börjar att stryka den på kinderna och runt i ansiktet som att det skulle vara en hudkräm! Förmodligen så tycker hon att den ser ut som hudkräm därför sätter hon den i ansiktet.
Även att hon börjat att kladda med mjölk glaset hon häller mjölken i maten, precis som hon gjorde när vi var små och maten var för varm eller stark så kunde hon späda ut den med mjölken! Konstigt att det kommer tillbaka! Men förmodligen så är det så att det sitter i reptil minnet!? 
Även så har hon börjat att suga på saker! Typ Persienn snörena står hon och suger på? Jag förstår inte vad hon sätter det ihop med? Kan det vara så att hon tror att det är tråd som ska träs på nål eller vad tror Ni? Har någon annan upplevt  samma som jag? 
Dr´n sa att många av mammas beteenden är reptil beteenden!! Otäckt att det går så in i h.....vet snabbt! 
Det gör mig så himla himla ledsen jag kunde verkligen inte hålla tillbaka när dem berättade hur mamma är, jag bara grät och grät!! 
Nej nu vill jag verkligen inte vara med om detta längre!!
Det är så j...kla orättvist det har gått så himla fort så det är inte klokt!
Jag satt häromdagen och tänkte för mig själv att det är inte så himla länge sedan jag var ny opererad och mamma var här efter vi kommit hem från Thailand och vi pratade om resan hon berättade om sin resa några år tidigare!! Det är helt sjukt! Nu är hon helt borta.
Efter att vi avslutat mötet så gick vi ut till mamma, jag satt mig hos henne hon hade satt sig i en av fåtöljerna och satt och slumrade, jag gick fram och försökte få kontakt med henne men fick ingen särskild respons, sen gick 
Dr´n fram och försökte men det gick inte det heller! 
När jag väl piggat upp mamma lite så var det dags för lunch och jag satt med under maten för jag tänkte ta med mamma ut på promenad.
En del saker är väldigt märkliga med mamma och mig? Jag sitter där och pratar med en av tjejerna som jobbar där och hon sa då att jag såg ledsen ut och hon frågade om mötet med Dr´n gått bra eller om jag tyckte att det varit jobbigt, självklart så kunde jag inte hålla mig längre, Jag vände mig bort så att mamma inte skulle se mig för att visa för personalen att det varit jobbigt samtidigt som jag försökte hålla igen för att inte börja gråta igen. Jag vill inte att manmma se att jag gråter!
Och vad händer tror Ni?
Jo mammas tårar börjar att stocka sig i hennes ögon!!!
Det är samma sak varje gång, det är precis som om hon känner att jag är ledsen trots att hon inte ser det så känner hon?
Persoanlen som satt bredvid mig sa det samtidigt som jag att det var himla märkligt, jag tycker verkligen att det är konstigt. Jag blir lika förvånad varje gång? Mamma har alltid kunnat spegla mig det har aldrig gått att hålla för mig själv att jag gråtit hon har alltid märkt fet och gör det än i dag trots att hon är så sjuk som hon är:
 
Det var väldigt skönt att få komma ut med mamma en stund från Graninge underbart att få vara bara hon och jag att få låte henne gå och prata om allt som jag inte förstår och allt som jag tror att jag förstår att hon säger, hon är så rolig också helt plötsligt börjar hon att prtata engelska med mig och Stina min hund! 
Hon ropar och skäller på henne och talar om att hon ska gå bredvid och pratar som om hon vore på semester!
Märkligt! 
 
Jag ska försöka åka på söndag igen, jag träffade en gammal vän till familjen i måndags när jag var på väg till gymmet han ville gärna följa med nästa gång till mamma så vi får väl se om han har tid att komma med på söndag annars tar jag nog hem mamma en stund istället för att vara på Graninge jag avskyr att vara där det är hemskt!
 
Ja nu blev det ett långt inlägg, jag har känt att jag behöver skriva av mig jag försöker verkligen att kväva alla min känslor igen jag känner det, det kommer väl en explosion snart om jag inte släpper taget
 
H det bra alla och tack för att Ni finns och stödjer med era inlägg och kommentarer, det är guld värt. 
Ta hand om er väl och hoppas att Ni inte har det allt för tufft med Era nära och kära
 
 Hej Hej!
Long time no seeing!!
Det är tusen saker som händer och jag hinner inget känns det som!
I söndags var vi hos mamma i alla fall och hon var ganska pigg, det känns skönt när jag kommer och säger 
Hej mamma!
Och hon svarar -Hej
Dock lite vagt men ändå, hon kommer ihåg att hon är mamma, och jag tror att hon någonstans känner igen rösten trots att hon inte alltid känner igen mig till utseendet!!
Hon höll på att möblera om lite när vi kom! Tänk att det inte går ur, mamma har alltid hållit på att möblera om! Konstigt att det sitter kvar :)
Det tog en liten stund att få mamma att komma men sedan kom hon och fikade 
 
Vi hade  med oss en varsin wiener semla som vi kunde smarra på och mamma hon njöt för fulla muggar, det är så mysigt att träffa henne när hon är både pigg och glad. Det märks en skillnad när dem börjat att trappa ut på tabletterna det är jätte skönt att se att mamma faktiskt är piggare!
På det senaste mötet vi hade så bestämdes det att dörren in till vår avdelning skulle stå öppen mer eftersom mamma ska få gå mellan avdelningarna eftersom dem är lite piggare på andra sidan, det var stängt när vi kom! Vi hade också diskution kring tvn s på eller av! Vi pratade om att dem skulle ha en trevlig radio kanal istället för tv! Så var det inte,
Nu är det första gången jag var hos mamma sedan vi bestämde detta men ändå kan jag känna att det är bara snack! Ska det vara så?
På onsdag ska jag till Graninge igen och prata med Dr´n då ska det bli spännande och se om dörren är öppen eller om den är stängd och om tv´n står på eller ej!
Ibland så känner jag att det bara är löst prat eller en önskan från enhetschefen att det ska vara på ett visst sätt men det funkar inte i realiteten!
Jag ska inte ta ut något på förhand men tankarna snurrar en massa på mig i alla fall, det är mycket att tänka på för mig 
 
 
Jag ska lägga in bilderna från i söndags jag kommer tillbaka!
Hörs snart igen