Hej på er alla!
 
Ja som Ni alla säkert vet så har jag ju sökt och överklagat Lss till mamma eftersom hon är (läs va) så ung har hon ju rätt att få det!!
Nu är den tiden förbi och jag är helt säker på att Förvaltningsrätten kommer att hävda att mamma inte har åldern för det längre och att hon bor i ett boende som ska ge henne det!!
Så var det med det! Märkligt va?
 
I söndags var vi och firade mammas födelsedag på Graninge
det var trevligt och mammas syskon var där också, vi blev lite väl många men jag hade trott att mammas syskon skulle varit där på lördagen, därför blev det lite väl mycket för mamma så klart.
Men det gick nog bra ändå, Jag var där kanske i 2 timmar. Min dotter Josephine hade bakat Shwartzwaldtårta och beskvier, tyvärr han dem ta slut innan dem kom till mig! Men dem såg super goda ut, tur att man har en dotter som pluggar till Konditor :)
 
För en tid sedan så ringde mammas nya Dr till mig och vi pratade genom hennes mediciner och det var ju en hel del dem hade satt in! Vilket jag blev väldigt chockad över så klart! Nu har vi i alla fall bestämt att dem flesta ska sättas ut vilket är bra. Jag avskyr att mamma känns drogad! I söndags känndes hon drogad tyvärr. 
Men just nu är hon väldigt trött, jag undrar varför? 
Vi hade ett möte i dag på Graninge och gick genom en massa bla det vi har varit missnöjda med, det är aldrig roligt att klaga på dem men nu kände jag att det har varit lite för mycket missnöjdsamhet från vår sida så det var bra och skönt att få ur mig det! ;)
 
Nu nya tider och nya tag. Jag måste försöka blicka framåt och se det som är positivt även om det är väldigt svårt ibland. Mammas tid är ju som jag och alla andra vet snart slut.
Det är en av dem som var boende med mamma som har gått bort ganska nyligt och det gör en ju så klart väldigt insatt i att mammas tid går mot sitt slut fortare och fortare......
 
Nu till något roligare! Bilder från i helgen
 
 
Ha det gott alla vi hörs snart igen, jag vet att jag inte skriver lika mycket längre men det är så jobbigt att bli påmind om hur det faktiskt är!! Så mina blogg vänner jag skriver av mig efter behov.. ;)
 
Varm kram på er alla.


                            
                    Mamma och min faster Anne   Tårtan Min lilla unge bakat!    Alla andra syskon och familj
Hej Hej på er!!
 
 För en tid sen ringde en man till mig och berättade att han haft Alzheimers!
Ja du läste rätt!
Han har haft sjukdomen i 6de graden, som han själv sa, han och hans fru har forskat fram ett hälsokost preparat som har hjälp honom att bli frisk tillsammans med mycket god kost.
Han ringde och berättade detta och han har skickat en massa dokument till mig som jag håller på att läsa nu där kan jag också hitta den dryck som han blandade själv av 
Granat äpple, Blodgrape, vitaminer B & B - vegan vitaminer, Limejuice, Citron juice och slutligen Blodapelsin juice tror jag att det var, Jag har gjort blandningen enl receptet och givit till mammas boende och dem skall ge den 5 ggr per dag a 1dl per gång detta för att ge kroppen en rusch i vitaminer i ca en månad, sedan ska man börja med dessa hälso preparat och det ska slutligen leda till att hjärnan kommer tillbaka!?
 
Jag hoppas så mycket och vill tro så mycket på detta att jag vägrar tvivla.....
När jag pratade med mannen så lät han så övertygande så att jag kan inte tvivla, han berättade att han var så pass långt gången i sin Alzheimer att han börjat med b....ja!
Att hans fru har kämpat som tusan med honom och aldrig tappat tro och hopp. 
Jag lämnade juicen till mamma i måndags eftermiddag och ska tillbaka i morgon och ge henne ny
Det var så konstigt för den är inte så himla god ganska besk och inte så fin i färgen heller trots det så drack mamma upp den. 
När jag gav mamma drycken så förklarade jag för henne att denna skulle göra henne frisk om vi hade tur och om den fungerar som det lovas och jag förklarade också att jag fått receptet av en man som varit lika sjuk som hon är och det är verkligen märkligt för jag kan svära på att mamma förstod vad jag sa!!!
Eller åtminstonne så kändes det som det på ett konstigt sätt.
Jag tittade in i hennes ögon när jag pratade med henne så jag skulle se att hon tog till sig det jag sa!
Snälla snälla låt det nu vara sant att detta funkar, jag gör allt för att detta ska funka.
 
Jag har sökt mannen som ringde mig men ännu inte fått ett svar men han kanske är bort rest elller nåt, det är bara två dagar sedan jag ringde.
 
Mamma var hemma på ny års afton också och det funkade jätte bra, hon blev så himla glad när hon såg min bror hon log hela hon när han kom! Det var som om hon trodde att det var pappa som kom.
Vi hade jätte trevligt hela kvällen åt god mat och efterrätt seadn fick hon 2 munnar vin men det tyckte hon inte om!
Men som det alltid är så ska det vara något tråkigt också!
Mamma jag och min svägerska stod här i köket och fixade lite när vi ser att mamma gör en konstig rörelse typ att hon ska sätta sig i luften!
Jaap och det gjorde hon också!!! Tjong vilken smäll det blev stackars lilla mamma slog i huvudet i matborde så smällde!
Åh jäklar vad det gjorde ont, hon blev alldeles rosig om kinderna sen lade vi henne på soffan en liten stund och min bror satt vid henne och checkade så inget skulle hända.
Ddet gick bra tack och lov men det var ganska oroligt en stund eller några dagar för hon hade lite ont i huvudet ett tag och det blev en rejäl bula!
 
Men jaghar träffat henne efter och det är inget som hänt i alla fall.
 
Jag hoppas ni hade en trevlig jul och ett gott nytt år och jag hoppas att detta år ska bli mångt mycket böttre en det förra!
 
 
Så jag kommer att lägga ut det recept jag fått av denne man när jag fått hans tillåtelse till det, jag vågar inte innan eftersom jag vet att han forskat fram det tillsammans med sin fru.
 
En massa varma kramar sänder jag till er alla. 
Hörs snart igen
 

God jul på er alla

I dag har mamma varit hemma med oss, vi tar haft en trevlig liten jul afton !
Öppnat lite klappar ätit gröt och druckit glögg.

Känns skönt att mamma fick vara med oss en stund hade velat haft henne längre men jag tror att hon kanske inte klara det! Jag vet inte faktiskt? Det kändes som om hon ville stanna nu när vi lämnade henne, hon ville inte kliva ur bilen jag fick verkligen dra ut henne, bokstavligen, inte riktigt men vrida ut hennes ben och visa henne ur! Det känns surt som F...n

På något sett så kändes det som om hon ville vara med oss,
Jag får hämta henne en annan dag i Jul, mös tror jag åtminstone att hon gjorde. Jag tror att hon känner att jag gör vad jag kan för henne

Min fina lilla mamma det är så konstigt att allt har gått så fort det är andra julen nu som hon inte är med oss och jag lider dom F....n jag kan inte riktigt släppa det.....

Jag vet att det finns andra som har det värre, det var en man som kontaktade mig via min FB sida anhörig till någon med Alzheimers
Han berättade att hans
fru haft Alzheimers i 10 år och har precis i dagarna kommit in på ett boende, han var sååå ledsen och berättade att han grät mest hela tiden.
Alla min tankar går till honom och hans familj

Jag önskar er alla en underbar jul och ta hand om varandra