Hej på Er!
 
Jag vet inte hur jag ska börja? 
Mamma har varit jätte hängig i ca två veckor och man har inte förstått varför! Mamma har sovit mycket somanat i tid och otid. Hon har inte orkat något säger personalen!!
I dag hade vi mamma hemma och efter en stund upptäcker jag att mamma ofta går med fingrarna i munnen och suger in kinderna hela tiden. 
Jag kikar då in i mammas mun och upptäcker detta!! Se bilder nedan!!??
Vad tycker ni om detta?
 
Snacka om att mamma har ont i munnen, hon blöder när tandborstning utförs och har gjort länge... Hur kan man ha missat detta när man hjälper mamma varje morgon och kvällmed att tvätta sig. Mamma är för sjuk för att ta hand om sig själv det är därför hon är på Graninge. För en tid sedan hade mamma blå stortå naglar pga att fotvården blev uppskjuten två gånger. Naglarna växte ut och klämde i skorna så pass att naglarna blev blå! Kan ni tänka er hur jä...a ont hon måste haft i skorna dagarna i ända. 
 
Tack och lov så flyttar hon snart och jag hoppas och ber på mina bara knän att detta blir bättre föer mammma.
 
Jag står inte ut med att veta att mamma har det så här dagarna i ända. Jag lämnar min mma till ett boende som lovar att vårda henne enligt konstens alla regler och vad händer!!
 
Vad hade ni gjort? Tycker ni att jag ska Lex anmäla detta? 
Jag har pratat med en kvinna som driver ett boende på Gotland och hon tycker att jag ska göra det.
 
Jag ser fram mot era svar
 
Varma kramar på er
 
 
 
 

I dag har det varit en tung dag! Jag har en j….la ångest att jag inte hinner träffa mamma som jag brukar göra. I dag ringde jag för att höra hur hon mår eftersom A ringde och berättade att mamma har varit jätte trött sista veckan. Det var någon som jobbar på Graninge som svarade i telefon som knappt förstod vad jag sa! vilket jag tycker är jätte konstigt, om personalen på avdelningen inte förstår vad jag säger hur ska dem då förstå vad dem som är sjuka säger??
Jag ringde kl 19 och då hade dem redan lagt mamma. Jag och Peter var där förra veckan vid strax före kl 19 för att ta mamma med på en prommis eftersom det är så härligt väder, men även denna gång låg mamma! Jag tycker att det är lite väl tidigt att lägga sig på! Vad tycker ni?
Som det ser ut nu så är ju tydligen mamma jätte trött och kan knappt hålla sig vaken på dagen heller så nu kanske det är bra men är det meningen att man ska få gå och lägga sig kl 19?

Jag vet inte om jag över reagerar men jag tycker att det är att se till att göra saker väldigt lätt för sig!?
Nu i morgon ska jag till Graninge för att försöka få ett snabbt ord med läkaren och be dem ta prover på mamma så hon inte går omkring med en infektion eller nåt, för hon ska inte behöva vara så här trött, hon har legat hela dagen i dag och ändå så la dem henne för kl 19 och hon somnade! Det låter inte helt ok! Känner mig otroligt ledsen och orolig faktiskt, jag blir också rädd att hon kommit in i ett skov så att hon kanske håller på att bli sämre i sin sjukdom…… Många tankar blir det i alla fall. Jag hoppas att det beror på värmen bara så att mamma piggar på sig snart. Jag får försöka att tänka positivt även om det är svårt! Jag får berätta mer i morgon…. Natti natti på er

Hej Alla!
 
Hoppas ni har det bra i dennna värme. Själv har jag jobbat jätte mycket mer än vad jag velat :)
Jag har fått en enstaka dag här och där bara. 
 
Som ni alla vet så har jag länge letat efter ett boende till mamma, nu har jag kikat på ett som jag hoppas ska passa henne bra. Vi har haft en massa olika möten på Graninge och jag känner att det känns inte bra längre! Jag älskar verkligen A men när hon är borta så falerar det och jag vill att min mamma ska ha det bra. Jag vill att hon ska stimuleras med människor som lever och rör på sig, som det ser ut nu så är mamma den enda som är uppe och vaken. Det känns inte roligt längre. Allt hänger på att A ska vara där och det vet jag att det fungerar inte. Så klart så finns det fler underbara människor på Graninge alla har en särskild plats i mitt hjärta och jag vet att dem flesta gör allt dem kan för att dem som bor där ska ha det bra.
 
Men nu senast så skulle vi gått till fotvården med mamma för jag tog bort den som kom till boendet för att mamma ska få komma ut mer. Det blev om och av bokat flera gånger vilket ledde till att mamma fick inte sina naglar klippta på nästan 3 månader! Som ni förstår så var hennes tå naglar jätte långa och hon hade blåmärken på stortå naglarna pga trängningar i skorna!!
Det får verkligen inte hända men det händer. Jag vet att dem inte får klippa hennes tå naglar och jag renoverade min salong vilket gjorde att jag inte ens tänkte på det förrän jag såg det jag ser ju inte hennes fötter förutom när det är sommar då hon går utan strumpor. Det gjorde verkligen ont i mitt hjärta kan jag säga. 
 
Nu i onsdags klippte jag dem igen och gjorde mammas föttrer fina och mjuka jag smörjde även in mammas underben som är helt vätskefyllda, jag vet inte om det är pga värmen eller att hon sitter för mycket stilla och prommenerar för lite. I alla fall så påtalade jag det för Graninge, man tror att det kan bero på värmen men jag tror båda....
 
I går var jag och kikade på ett boende i Botkyrka som ska öppna i oktober och jag tyckte att det verkade super bra med öppen planlösning så mamma kan hjälpa till med disk och kök bäst hon vill eller inte vill. Det kommer att arbeta fler personal och det kommer att bli fler vakna patienter dit hon kommer. Jag fick tips om detta boende redan i tidigt i år av Jane Lindell som driver Hattstugan på Gotland Ni hittar det här: http://www.hattstugan.se/index.htm
 
Hon har mycket bra ideer om hur man ska se till var individ och försöka hålla dem sinnen man har så länge man har dem. Vilket jag tycker är det bästa så klart.
Utformningen av det nya boendet Tornet är mycket noga uttänkt att passa just dementa med allt som ska vara man kommer bla att ha arbetsterapeuter och sjukgymnastik på boende även fotvård och frisör och som bonus ett litet spa rum där dem kan få lite jacuzzi bad. Inte helt fel, jag anser att det mamma ska ha det så bra som möjligt så klart. Hon kommer också att få gå ut flera gånger per dag om hon vill inte bara när A kan. 
Det som skrämmer mig lite är att jag vet att mamma kanske kommer att må dåligt av en flytt men jag vet också att mamma är ganska social i botten så det skulle kunna gå vägen och i förlängningen så blir det nog bra. Jag skulle önska att både A och några till följde med mamma.....
Vad tror Ni? Gör jag rätt?
Jag har letat så länge efter ett bättre boende och jag har ju varit missnöjd länge med mamma sociala stimulans, jag vet att Graninge gör det dem kan men dem kan inte erbjuda mamma det jag vet att hon behöver jag ser att mamma mår bra av att det är folk i rörelse kring henne det kommer fler ord som faller på rätt plats här och där när vi umgås med henne. Oftast när jag hämtar henne är hon fåordig men när vi åker tillbaka kommer det många ord, det måste betyda något!? Eller är det i min önskan det ligger?
Känner mig väldigt förvirrad.....men jag hoppas jag tar rätt beslut. 
 
Sen till något annat.
I dag ringde Expressen och ville ha med mig och mamma i en liten intervju om tidiga symtom om Alzheimers vi får se om det kommer med som ett litet repotage....Bra att dem skriver om det så att fler blir upplysta och informerade om denna hemska sjukdom.  
 
Så nu får vi se vad det kommer att bli jag hoppas att det går vägen med allt.
Jag ska försöka skriva oftare känner att jag faktiskt får lätta lite på trycket när jag skriver lite. Varje morgon vaknar jag med en fruktansvärd ångest i mag gropen och orkar knappt gå upp. Jag vill verkligen inte ha det så här!! Hoppas att det släpper lite om mamma får det lite bättre.
 
Här kommer lite bilder. Ha det jätte bra alla <3
 
Här är mamma nyklippt på min nya salong i Hägersten Room of Beauty Stockholm 
den hittar Ni här: 
http://www.extensionsbymarina.se
 
 
Jag och min fina mamma <3
 
 
 
Här är min dotter Josephine mamma och jag <3
 
 
 
Här är min son Loois och mamma <3