Hej igen! 

Ja det är som vanligt när jag skriver, 
nåt som jag måste bli av med!

Som jag berättat tidigare så är jag missnöjd med att mamma har det alldeles för stilla på boendet, det är bara hon som är vaken och uppe. Så för utom dem aktiviteter dem gör med henne så befinner hon sig i sin ensamhet hela dagarna. Jag hävdar att hon inte ska behöva ha det så, ingen människa att vara och hänga med ingen att titta på som inte sover framför tv i soffan eller i en rullstol! Ska hon ha det så? Mamma har haft 5 barn som sprungit in och ut och en annat med folk som kommit och gått och nu ska hon vara den enda  på sin avdelning som är uppe vaken! Ska jag bara acceptera att det är så? 
För en tid sedan så tog jag kontakt med enhets chefens chef och ifrågasatte hur dem ställer sig till att jag är så pass missnöjd med deras boende och om det går att göra något åt situationen? Svaret jag fick var att det ska visst går och göra något åt denna situation, det finns ett till boende i samma område som dem tyckte att mamma kunde få vara på dagtid, vilket jag också tyckte kunde vara en bra ide, jag föreslog detta till enhets chefen på Graninge och hon skulle ta upp det till diskution, sagt men inte gjort! Detta är ca 2 veckor sedan och fortfarande hat inget hänt? 

När jag i dag fick tag på henne så blev hon nästan arg på mig och ifråga satt om jag någonsin kommer att bli nöjd med dem! 
Jag känner mig så jäkla frustrerad så jag vet inte, vart jag ska vända mig vidare nu, Borkyrka kommun sa nej till en flytt utanför Botkyrka och nej till dagverksamhet, det dem kunde gå med på var att flytta mamma till ett äldreboende i kommunen!! 
NEJ!! det går jag inte med på!! jag har jobbat på fler av dem boenden i Botkyrka och jag vill inte ha min mamma där! 

Snälla om ni har tips eller råd hör av Er till mig, jag tänker att det borde finnas en dagverksamhet som man kan betala för typ privat som mamma kan åka till 3-4 ggr i veckan så hon får den social stimulansen som inte finns på Graninge längre som dem dock sålde in så bra till mig/oss.

När jag tar hem mamma så är hon oftast väldigt seg och trög till en början men efter ett tag så piggar hon på sig och hon lever upp och klarar många saker själva, det 
är så jag vill att mamma ska ha det vad är det som är så svårt att förstå? 

Jag skulle tom kunna tänka mig att mamma kunde få bo i ett helt privat boende men jag vet inte hur jag ska hitta det! 
Jag blir otroligt frustrerad! 

Fortfarande är mamma relativt pigg faktiskt så det är ganska trevligt att träffa henne hon är väldigt kärleks full och vill ha mycket kroppskontakt, min lilla mamma. Hon var så söt sist hon var hemma i söndags hon satt nära mig i soffan och strök på mig sen lade hon sig mot mig för att känna lite kropps kontakt.
Jag såg verkligen hur hon njöt och var glad 

Jag har bjudit in mammas kontakt person hem till oss tillsammans med mamma så hon får se det. I ser här hemma, jag hoppas det blir av bara. 

Det har hänt mycket sista tiden jag har sålt mammas lägenhet och väntar nu på svar från överförmyndarnämnden attdem godkänner försäljning och ny ägare.
Tufft som tusan att börja rodda i allt igen, förra gången var det mycket tårar som rann och det kommer det att vara igen! Det rivs upp igen allt som man jobbat med ett tag nu.


Här är en ganska ny bild på mamma, hon ser så gammal ut trots att hon egentligen inte är det! Det blir ett speciellt utseende när dem börjar tappa musklerna i ansiktet tycker jag. 

Det var allt för den här gången jag skriver snart igen 8 kommentarer

Sundsvalls Micke

17 Oct 2013 09:34

Hej!
Vad bra att du tog kontakt med enhetschefens chef. Jag tycker att du ska ta kontakt igen o säga att du inte får respons av enhetschefen. Så han/hon får trycka på. Vet att det ibland känns som att stånga pannan blodig mot en betongvägg. Är bara att stå på sig och inte fråga om man kan få utan säga att så här vill/ska vi ha och har dessutom stöd av socialtjänstlagen.

Hemma så har det tyvärr blivit ett snäpp sämre nu då min sambo börjat få krampanfall. Blev ambulans i tisdags morse. Jag trodde det var en stroke.
Men var "bara" ett krampanfall. Så nu har vi fått en medicin som egentligen inte går ihop med Alzheimer Stesolid. Men den ska bara ges vid anfall.
Har tur med kontakter så en av Sveriges främsta forskare ska bli tillfrågad om det finns annan hjälp och om behandlingen i övrigt vad som är den bästa.
Talade med Christer på Alzheimers föreningen o är han som skulle fråga forskaren.

Lycka till och hoppas du får av kommunen nu det din mamma är berättigad till.

Kram Micke

Maria

21 Oct 2013 11:29

Så tufft ni har det!! Här väntar vi fortfarande på ett boende till min svärmor. Hon går på dagverksamhet och trivs så bra med det....men vi vet ju att det inte håller i längden. Min mamma som var översocial skulle aldrig kunna vara i två verksamheter när sjukdomen väl tog greppet om henne. Sista åren tog vi inte ens hem henne för det blev för rörigt för henne. Så tufft det måste vara att hela tiden jaga för att få en grundläggande trygghet för din lilla mamma. Det har ju varit lite diskussioner om detta med valfrihet i äldre omsorgen?? Kanske kan du få något stöd i det, Marina?? Jag hade ju flera möten med politikerna i Älvsjö ang deras gruppboende och bemanningen och faktiskt fick vi igenom fler anställda-men fy tusan vilket jobb som krävs.....

maria

03 Nov 2013 16:04

Nu har vi fattat beslutet....iofs så försökte jag få min man och dotter att ta det avgörande steget-men vi tackar ja till ett boende för farmor. Det ligger inte jättecentralt men vi kan gå dit och barnbarnsbarnen kan cykla dit. Det finns en vårdhund på avdelningen och det är perfekt för farmor som älskar hundar. Hon kan också ha dotterns hund hos sig några timmar ibland. Det finns aktiviteter varje dag om så önskas och det bästa av allt-farmor är positivt inställd till att flytta dit. ...( tänk om min mamma hade haft den inställningen-så mycket lättare allt hade gått) Det är 12 boenden och det är 4 som arbetar på morgonen och 3 på kvällen. Iofs en många boende men bra bemanning om man jämför med mammas boende. Så nu börjar tankarna fara runt om vad vi ska packa ner och vad som ska någon annanstans...
Hoppas du Marina och din mamma fått det bättre och att din fru Micke mår så bra det bara går...

Maria

24 Nov 2013 11:49

Nu tjatar jag vidare....Nu nästa helg flyttar vi vår lilla farmor. Hon har ju gått med på det och förstår att hon behöver det.....men så hon plockar hemma. Tror hon lyfter varenda sak och delar i olika kassar och det är bara fullständig kaos. På torsdag när hon förmodligen ska flytta in är hon på dagverksamheten och då har ju vi liksom fritt att fixa till det-sen om vi missar något hon vill ha med sig så är det inga problem att hämta. Det ska bli skönt när det hela är klart men också lite tungt-vår sista gamling lämnar sitt hem och det känns i hjärtat. Hoppas det är bra för dig Marina och din lilla mamma

Elin

06 Dec 2013 13:36

Hej !
Jag reagerade starkt på den här understimuleringen på hemmet. Inte konstigt att hon blir sämre! när hjärnan får vara aktiv så bildas nya hjärnceller, även för de med alzheimers. Min farfar har alzheimers, så har varit insatt i sjukdomen ett tag. Det finns många undersökningar som visar att speciellt genom att måla eller skapa, eller bara titta på konst bildar nya kopplingar i hjärnan hos en dement. Just nu bor jag i holland, och har besökt en del daghem här för att se hur dem jobbar. Dem åker på museer, bakar tillsammans, sjunger och målar. Tror inte alls det är bra att din mamma går runt utan mening på hemmet, blir så besviken när jag läser det. Hoppas dem ändrar inställning snarast, det är människor dem jobbar med, var är livskvalitén?

Svar: HejTack för ditt brev
Ja det är beklagligt!! Jag hoppas på denna utredning dem ska göra nu så får vi se vad som händer.
Tack för din omtanke och varm kram till dig och farfar
Marina
Marina Hansen

Louise Larsson

13 Dec 2013 08:17

Hej! Min mamma har haft Alzheimer i 14 år. Visserligen en lindrig variant och ingen pannlobdemens, men jag är såå otroligt tacksam över att hon går på daglig verksamhet 5 ddg/v. Detta lyfter mamma något enormt! Hon hade säkerligen varit sängliggande om hon inte hade haft möjlighet till denna verksamhet. Och i ärlighetens namn jag också kanske...
Stå på dig med din mamma och var en "jädrans jobbig anhörig" för det hjälper! Jag har "Lex Sara" är bekanta med varandra om man säger så... Mvh Louise

Ingela

18 Dec 2013 11:03

Blir nu lite tveksam efter att precis pratat med M på Graninge ang min sambos ev placdring där.... Han är 66 år och behöver aktiviteter, precis som din mamma. M trodde Graninge skulle passa honom ....!?

Svar: Hej
Jag är ledsen för din skull! Men jag är så besviken på Graninge!! Jag är däremot väldigt nöjd med mammas kontakt person + 2 personal till... Utan dem så vet jag inte! Aktiviteter är ju då brett och man jan verkligen gömma sig bakom det!
Att läsa Berts bravader är en aktivitet, att måls någons naglar är det likaså
Men sociala stimulans finns fet noll av!!!
Jag har anlitat en tjej på egen hand dom ska stimulera mamma socialt tex gå ut på café eller bara strosa runt bland "levande" människor. Jag jar sån ångest över att mamma har det så DÅLUGT som hon har det!
Jag ska göra ett inlägg i morgon och berätta om deras julafton!!! Jag blir skit förbannad på ren svenska
Hoppas du kan få tag på annat boende så tycker jag att du ska försöka, fast det beror på vilken sida ni ev får plats på
Den andra sidan är bättre än den som mamma bor på!
Varm kram på dig och jag hoppas så innerligt att du hittar ett bra ställe för din man
Med vänlig hälsning, Marina
Marina Hansen

maria

19 Dec 2013 17:02

I sista nr av Alzeimersförbundets tidning skrev jag lite om Solrosen i Älvsjö! Ett gruppboende som var så bra för vår aktiva mamma. Persoal som har så bra förhållningssätt och respekterar varje individ. Om jag nu skulle drabbas av demens så vore det ett ställe jag skulle vilja bo på....

Kommentera

Publiceras ej