Hej alla!

Glad påsk på er!
Vilket underbart väder ;) 
Solen skiner och det känns att nu ska det verkligen bli vår. Jag skulle så gärna velat gå in till Kungsträdgården för att titta på alla underbara träd ( visst är det Alm? )
I dag åker vi på vår årliga resa, så underbart att få komma  väg till värmen och brorsan så klart 

Nu ska jag visa bilderna på mammas nya rum. Det blev så fint och stort ;)
Nu har hon som två rum 
Ett sovrum och ett vardagsrum 
Så vi körde dit möbler som vi fick tömma hemifrån. Vilken tur att vi hade extra för vi gjorde ju bort alls mammas möbler i höstas
Men nu är det fint och A är em underbar människa som finns för mamma tack och lov för henne <3 

I går var mamma och barnen hemma och käkade middag, jag mörker att mamma trivs hemma hon pysslar och fixar hela tiden, torkar, plockar lite, sitter en stund vi bordet och framför allt hon är glad hon skrattar mycket 
Hon älskar att kela med hundarna hon satt med Maja ( Josephines valp ) hon klappar och pussar och myser Jag tror att det ger mycket för henne 

Peter lämnade mamma tillbaka 
vid kl 21 
Det blev många timmar tillsammans, det känns skönt så man boostar lite innan vi åker det blir ju några veckor vi är borta och jag vet inte om någon besöker mamma när jag är borta 

Så hör kommer lite bilder 

Ha det jätte bra vi hörs snart igen Vardagsrummet 


Sovrummet och lilla mamma 
#alzheimer,
Hej på Er!
 
I dag var det möte på Graninge tillsammans med Läkare, sjuksköterska, enhetschef och kontakt person och slutligen jag och min man ;-)
 
Det kändes faktiskt bra i dag på mötet, jag hade nog inte förväntat mig det. 
Vi gick igenom vad man kommit fram till vid vårdplaneringen visat, och följderna av deras förändringar. 
Man har bestämt att mamma ska läggas för en vila mitt på dagen om hon vill och sedan ska kvällspersonalen lägga mamma för att hon ska slippa så mycket olika personal, vilket är bra för mamma så klart, mamma har en jätte stor intigritet och tycker inte om att någon kommer för nära henne. Det ska vara så lite ny personal runt mamma som möjligt. Man ska också lyssna och stanna upp när man märker att hon inte vill något, då ska man ta en paus och försöka leda om till något annat så hon känner sig trygg igen. 
Vi ska också få en vice kontakt person så att vi har någon som vet lika mycket som A gör i dag och att vi känner att vi blir mer trygga i det. Hoppas det blir C eller S för dem är toppen bra. 
 
Det kändes bra, jag tycker att Läkaren är jätte bra det känns som om hon förstår vad jag är ute efter och som om hon förstår mig.
När vi kommer till medicinerna så har hon nästan ingenting kvar inget lugnande inga antidepp ingent mer än blodtrycks medicinen, surgörande hiprex och bromsmedicinen det är det ända och det känns jätte bra. Mamma hatade att äta mediciner när hon var frisk. Mamma har kommit väldigt långt in i sin sjukdom hon befinner sig så långt ner så att hon ligger på en 2 årings nivå, det känns helt fruktansvärt att veta tycker jag. Man vet ju hur liten en 2 åring är och hur mycket dem har att lära sig, vilket betyder att mamma har tappat massor!!! 
Vi pratade också om att vi märker att mamma inte vill åka tillbaka till Graninge när vi haft henne hemma hon tystnar i bilen när vi närmar oss och vill inte gå ur alls, innan sitter hon och pratar och bubblar mest hela tiden..
Läkaren säger då : Det är klart att hon inte vill åka från sin mamma, tänk att hon är som en 2 åring och hur reagerar dem när dem ska lämna sin mamma..... Den tanken hade vi inte tidigare!? Då förstår man ju lite mer så klart!
 
Jag åkte och tränade direkt efter mötet och det kändes jätte skönt att få göra av med en massa energi och fokusera på mig själv en stund. 
 
När jag går från träningen ringer A och berättar att mamma fått ett större rum och att jag gärna fick komma och hjälpa till att flytta ut och in i det nya rummet. Vilket jag och Loois gjorde. Det har varit på tapeten tidigare att flytta in i ett större rum men då skulle det kosta lite mer och då valde vi att avstå men nu kommer det inte att kosta mer än tidigare. Kändes jätte bra att fixa därinne med A hon är en helt fantastisk människa absolut det bästa som hänt mamma och Graninge. Jag älskar verkligen henne. Det bästa är att mamma gör det också det märker jag. Hon klappar A ömt på handen, armen ibland och det syns att det är kärlek.
 
Så nyss hemkommen från Graninge och det blev jätte fint nu ska jag bara fixa lite möbler. Mammas soffa, matta och en skåp ska in i hennes vardags rum det kommer att bli jätte fint. I morgon kommer min stora son och hjälper mig med möblerna. 
 
Sätter in bilder då det är klart det som är bra också med att hon nu har ett större rum är att vi kan sitta där när vi kommer på besök för nu har hon haft ett litet sovrum bara och det känns ju lite underligt att sitta i hennes säng när man kommer.... Och hon kommer att kunna ha dem saker vi gjort till henne på sitt rum, då kommer dem kanske mer till användning också. 
 
Det var allt för denna gång
 
 
Detta är en skala som man använder vid bedömning om hur långt gången man är i sin Alzheimers.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej igen!
 
Nu har jag gjort ett ansiktslyft på bloggen! Vad tycker ni? Jag ska försöka lägga in en egen  bild som header. 
 
Nu har det gått en tid igen, sånt är livet! Jag tittar in ibland och försöker svara om jag fått någon fråga hoppas ni fått svar av mig!
 
Mötet som vi var på sist gick ju helt åt skogen!! Jag och min man stod som två stora tomma fågelholkar!! 
När jag kom så gick jag in till mamma hon satt i tv rummet för dem skulle ha sång med kyrkan tror jag, men mamma såg så hängig ut? Hon hade hög feber och satt nästan och sov, jag och en personal tog mamma in i hennes rum så hon fick gå och lägga sig. Personalen hade givit henne en alvedon. Mamma somnade på en gång när vi lagt henne, jag satt kvar en stund till min man kom.
Vi gick ut för att sätta oss i mötet. Det kommer två kvinnor från Karolinska sjukhuset Huddinge som ser lite knasiga ut Det var en läkare och en arbetsterapheut. Vi presenterar oss och då säger båda två att detta möte är inte till för anhöriga!?
OJ vad konstigt tycker vi då så klart!! Vi hade ju blivit inbjudna till detta möte.
Dem talar om hur det var täknt och sedan går jag med dem för att dem ska träffa mamma och bilda sig en uppfattnig om hur hon är och vad hon har för förmågor kvar eller inte kvar. 
Men jag är ganska irriterad faktiskt! I vilket fall som helst så går vi in till mamma som sover vilket jag också säger men dem säger att dem har så stor erfarenhet (5år) så dem kan bedömma ändå. Jag berättar också att mamma är sjuk och har feber och har fått alvedon. ALVEDON det får inte Lillian äta!! Hon är ju allergisk mot paracetamol!!! Hon kan få inre blödningar! Säger dem!! 
Dem ber mig gå för dem vill vara själva med mamma, vilket jag gör och jag går in i mötes rummet för att vänta på att mötet ska sätta fart. Efter 5 minuter kommer dem och vi sätter oss. Dem frågar då mig varför jag är där? Japp! Jag blir lika förvånad! Konstigt tycker jag eftersom jag blivit inbjuden av både läkare och sjuk systern. Jag säger väl då som det är att jag och läkaren pratat om att det behöver göras något och att läkaren då föreslagit denna utrdening. Jag tycker att boendet gör för lite med mamma och jag tror att mamma är understimulerad! Dem ber mig berätta lite om mamma och hur hennes liv varit vilket jag gör. 
När jag berättat färdig så säger dem båda:
Ok Tack då vet vi! Nu kan ni gå!
Nu sitter vi som två IDIOTER!!!!
Vi blev så himla snopna och irriterade, vi båda hade tagit ledigt för vi troddet att detta möte skulle ta typ 1-2 timmar men det tog 15 minuter max!!!!!
Varför skulle vi överhuvudtaget komma? En stor besvikelse var det och jag var skit sur för att uttrycka mig milt. 
 
Dem har i detta möte kommit fram till att mamma ska vara över stimulerad?!
Så nu har dem sagt att mamma ska läggas efter lunch för en vila på ca 1 timma och sedan ska kvälls personalen lägga henne innan dem går hem, vilket betyder att mamma gör ännu mindre nu än innan! 
Nu ska vi ha möte med mammas läkare samt personalen på avdelningen på onsdag igen för att se hur den här tiden varit när dem gjort dessa förändringar. 
 
      
 
 
Det här är Mammas aktivitets rum!! Vad tycker ni?
 
Jag har haft kontakt med Jane Lindell Ljunggren från svt´s Sveriges bästa äldreboende som
sändes på svt 1 se länken.
 http://www.svt.se/sveriges-basta-aldreboende/jane-lindell
Titta på detta om ni inte gjort det! Det var super bra faktiskt. 
 
Jag har fått mycket goda råd och bra vägledning av henne . Jag hoppas att hon ska komma upp till stockholm snart då hon ska försöka hinna med att ta et besök tillsammans med mig till Graninge. 
Hon tycker att jag ska söka nytt boende till mamma. Det finns tydligen ett nytt boende i Botkyrka som ska vara jätte bra så jag har fått kontakt uppgifer till det, jag ska ta tag i det i veckan så jag får det ut världen.....
 
Som det är nu så har jag bara en massa ångest över allt. 
 
Och som grädde på moset så kom det en påminnelse i går om ett prov som Granige skulle tagit på mamma för 2 månader sen som dem verkar ha glömt!? Mage, Tarm och ändtarms cancer prov! Vad f...n Ska jag ha koll på om provet tas trots att jag lämnat allt till Grainge?!
 
Vad säger man. Här kommer lite fina bilder i alla fall. 
Jag min dotter och barnbarnen var ute med mamma i skogen för en skön promenad. Lilla Alicia var så söt hon tog tag i gammel mormors hand och promenerade i väg. 
Hon frågade Är gammelmormor sjuk? Ja svarade min dotter, Ok då tar jag hand om henne ;) 
Jag älskar gammelmormor. Och mamma tog upp henne i famnen och fick ögonkontakt och 
säger
Jag älskar dig  <3 
 
          
 
Vi hörs snart igen 
Kram Marina