Hej mina fina!!

Jaha tisdag igen och i dag möte på
Graninge.
Jag åkte lite tidigare till mamma så jag skulle hinna fika med henne innan mötet.
Men som vanligt så låg hon och vilade men jag kramade om henne så hon vaknade, hon fick ligga och dra sig medan jag fixade lite fika.
När jag kom tillbaka så hade hon somnat om men vi kelade en liten stund sen vaknade hon igen och vi fikade på varsin mini semla och cappuchini det var så mysigt att sitta med mamma en stund i dag satt vi i hennes rum alldeles ensamma.

Jag märker att på de här veckorna som jag inte varit hos henne så har mamma blivit mycket mycket sämre det är såå himla tråkigt att se men det är väl sjukdomens förlopp tragigiskt är det i alla fall.
I dag hade hon jätte stora problem med att dela semlan med skeden hon blev jätte frustrerad, så frustrerad att hon började skaka på handen, jag hjälpte henne att dela upp i bitar då gick det lite bättre för henne.
Sen var det tid för möte tillsammans med mammas kontakt man och sjuksköterska. Jag tycker så himla mycket om personalen hos mamma jag är så glad att dem finns, det är få förunnat att ha så bra personal, dem är så förstående och ömsinta.

Det gick bra på mötet dem informerade bara lite om vad som hänt och hur mamma mår och vad hon gjort och inte gjort. Det är egentligen inget nytt för mig eftersom jag träffar dem så ofta som jag gör. Vi tog upp mammas mediciner jag tycker att det är onödigt att mamma äter broms medicin, den fungerar i alla fall inte längre så jag bad att dem skulle ta bort den, mamma tycker inte om att äta medicin så det är ju problem att ge det till henne och då kan vi lika bra ta bort den och slippa konflikten.
Dem skulle ta upp det med läkaren pluss att dem skulle be läkaren att skriva ett intyg om mammas hälsa.
Jag fick ju avslag på Lss så jag måste söka om igen och då vill jag ha mer på benen för jag tänker INTE ge mig jag tänker söka om och om igen.
Sen pratade vi också om att mamma blir väldigt lätt störd av bla tvn så den får dem lov att ha avstängt titt som tätt för hon kan bli så himla arg och nervös och att vi ska försöka att komma till efter lunch så hon får sitta i lugn och ro och äta så hon inte blir distraherad av det också för hon blir så jätte förvirrad vilket i sin tur kan leda till att hon blir ilsken.
Vad gäller ny ansökan Lss så har jag
bett om att få en ny handläggare för hon vi har är helt dum i "......"

Den här gången hoppas jag att jag får hjälp av minnesmottagningens kurator hon kan hjälpa mig med att skriva ett bra brev om mammas behov. Hon kan också formulera sig lite bättre än jag så det blir nog bra.
Den som lever får se hur detta slutar jag börjar verkligen att tröttna på samhället det tar en oändligt lång tid allt man ska göra!!

Så det var det vi hörs snart igen nu ska jag hjälpa Loois i säng.
Tack för att Ni finns vi hörs snart ige1 kommentarer

Aite

07 Mar 2012 19:40

Hej!

Hoppas personalen eller läkaren har talat om för er, att det finns flera olika sorters Bromsmedicner. Åtminstone en av dem ges till patienter i ett långt gånget sjukdomsskede. Den skall hjälpa till, att bibehålla några funktioner lite längre. ----Det där med LSS, mycket märkligt. Din mor har all rätt att få det beslutet och ändå slippa flytta. Genom LSS har hon gratis vård och om hon orkar göra något, även ledsagare för aktiviteten. Kan inte förstå, varför er kommun är så stridvillig.

Styrkekram

Kommentera

Publiceras ej